Menneskesyn og tilgang

Det menneskelige sind er selvhelbredende, når det med understøttende tilgange gives ro, plads og tid. Dette er indgangsvejen til heling, øget trivsel og udvikling af nye handlemuligheder.

 
Det vigtigste omdrejningspunkt for mit psykologfaglige og terapeutiske arbejde er det menneskelige møde og at skabe en tryg, fortrolig, tillidsvækkende og omsorgsfuld ramme og relation for det fælles terapeutiske samarbejde. Jeg forstår terapi som en fælles nysgerrig udforskning af det der udfordrer og sammen at forstå og oversætte de følelser, tanke- og adfærdsmønstre der måske engang har givet mening eller tjent et formål, men som nu ikke længere er hensigtsmæssige og udviklende.

Jeg arbejder ud fra et almenpsykologisk grundlag, med særlig viden om og blik for de stress- og traumereaktioner, som vi alle kan opleve efter langvarig belastning eller når livet aktuelt er svært og udfordrende. Vi træder ind i de indre landskaber af følelser og tanker der er fælles for alle mennesker og samtidigt tager et unikt og individuelt udtryk. Jeg møder og afdækker altid mennesket i sin helhed: med de tilknytnings- og livserfaringer, livsbetingelser og relationer vi har med os og aktuelt står i.

Vi gør som mennesker det bedste vi har lært, på baggrund af det, vi har forstærkede erfaringer med. Formålet med terapi er at udvikle nye perspektiver og indsigt samt at øge vores opmærksomhed på og blive mere fortrolig med egne tanker, følelser, automatiske vanemønstre og adfærdsstrategier, således at vi kan være mere opmærksomt nærværende med dem, uden at blive opslugt af dem, være fastlåst i dem, bange for dem, eller automatisk at handle på dem. Når disse gives kærlig opmærksomhed, vil de ofte begynde at løsne sig og skabe udviklingsrum for at noget mere gavnligt kan spire frem og vokse sig stærkere.
 
Min tilgang er præget af et helhedssyn på den komplekse sammenhæng som vores kroppe, nervesystem, sind og sociale deltagelse i verden udgør. Jeg arbejder derfor med at integrere og forbinde de mange aspekter af at være menneske. Bl.a. inddrager jeg indsigt og metoder fra egne erfaringer med daglig yoga og meditationspraksis igennem 10 år, der hvor det kan være hjælpsomt i forløbet. Ligeledes inddrager jeg gerne naturen udenfor lokalet, hvis dette vurderes hjælpsomt. Naturen kan gøre det terapeutiske rum mere fleksibelt, kan for nogle være lettere at bevæge sig i som indgang til kontaktetablering og giver mulighed for at træne øget nærvær.
 
Vi er som mennesker afhængige og prægede af de nære relationer vi indgår i og de forskellige kontekster, vores liv består af. I mit terapeutiske arbejde med børn, unge og voksne, inddrages disse aktivt for en bredere forståelse af det der udfordrer og for at opdage, hvor udviklingsmulighederne anes og er i gang med at slå rod og spire.
 
Når der er tale om børn og unge i vanskeligheder, er det helt afgørende, at forældre, eller andre vigtige voksne omsorgspersoner i barnets liv, er en aktiv, ansvarlig del af forløbet, for at følge op på det opdagelses- og forandringsarbejde, en undersøgelse og et terapeutisk forløb består af. I forhold til børn, arbejder jeg primært med jer forældre, som den vigtigste kilde til barnets øgede trivsel og udvikling.