Mange unge føler at de står alene i det oplevede præstationspres – men det er en fælles oplevet udfordring.
Trivsel og udvikling klares kun i fællesskab.
Ungesamtaler
Arbejdet med unge er et område jeg i særlig grad har beskæftiget mig med og været optaget af.
Med den selvrapporterede stigende mistrivsel blandt unge, er det vigtigt for mig at afdække alle de faktorer der er på spil i den unges liv. Det er i mine terapeutiske samtaleforløb med unge meget vigtigt, at disse udfoldes i en ramme hvor den aktuelle præstations- og perfektionskultur inddrages, i en kritisk og frisættende refleksion omkring det som den unge måske betragter som kun individuelle vanskeligheder.
Jeg har i mange år arbejdet med børn og unge der af flere forskellige grunde har vanskeligt ved at håndtere svære følelser og tanker hensigtsmæssigt. Dette kan føre til at man griber til uhensigtsmæssige strategier såsom selvskade, forstyrrede spisevaner og misbrug.
Ungdomsperioden er en særligt udfordrende og sårbar overgangs- og dannelsesperiode. Derfor er det vigtigt for mig at den unge føler sig mødt og forstået og at den unge oplever at få perspektiver og tilgange der er umiddelbart brugbare og skaber en mærkbar ændring.
Udover at forstå og håndtere svære tanker og følelser mere hensigtsmæssigt og hjælpsomt, er det også vigtigt for mig at formidle, at det ikke er unormalt at være i en tilstand mellem mistrivsel og trivsel, hvor man er moderat godt kørende, og hvor livet er lidt svært. At kunne møde både udfordringer og gode tider mere ligeværdigt og i balance.
Jeg har arbejdet med forskellige ungegrupper igennem 20 år, -lige fra unge i gang med en ungdomsuddannelse, til marginaliserede hjemløse unge på Nørrebro, unge med omfattende psykiatriske udfordringer på botilbud, unge i specialiserede skoletilbud og unge henvist fra kommuner eller Børnehuse grundet behov for traumebehandling.
Kendetegnende for min tilgang er et stort engagement og en evne til hurtigt at få etableret en tillidsfuld og god kontakt – selv med unge der har dårlige erfaringer med professionelle og hidtil har afvist kontakt.
Her er en række andre links som er gode muligheder:
TUBA: Gratis støtte og behandling til børn/unge der er vokset op med forældre i misbrug
VENTILEN: Samlingssted for unge der oplever ensomhed
LIVSLINJEN – ved depression og selvmordstanker
METALOG v/ børne- og ungepsykiater Søren Hertz: for helhedstilgang og vigtige perspektiver og udvidelser af diagnostisk tænkning
HAFU – Center for liv: For kærlig, aktivistisk tilgang til børn og unges trivsel og udvikling.
Her kan du høre podcasten “Forbundet”:
Forstå børns mistrivsel – med psykolog Maria Dressler, lærer Camilla Obel og psykolog Malene Hollmann
ASKOVFONDEN – Nonprofit organisation der arbejder med at udvikle bedre, relationelle velfærdsløsninger